Wermland equestrian games 2016

Denna helg är det Wermland equestrian games på Hammarö där både hopp och dressyrhästar tävlar på de fina banorna med utsikt över Vänern.

Jag och Soraya startade Int II på fredagen i ösregn och storm. Utomhus är ju inte riktigt vår grej och Soraya blev jättespänd inne på banan och när detta händer blir hon arg när jag försöker tala om vad vi ska göra då hon ju ”är upptagen med annat”! Svårridet var det och många missar blev det och resultatet blev 59, unhealthy 7%. Jag kan erkänna att jag inte var supersugen på att gå in och rida Grand Prix dagen därpå som ju är svårt nog på en häst som är med på noterna…

IMG_20160813_224136

Till lördagens Grand prix red jag fram ute så Soraya skulle få tid att vänja sig vid omgivningen innan start. Hon kändes bättre från början idag och inne på banan var hon lite spänd och jag valde att ha henne lite rundare i formen än jag brukar för att undvika konsterna ovan mark som annars lätt blir när hon blir spänd. Jag är så nöjd med att jag vågade sätta tryck i ridningen och även om det blev flera kostsamma missar så blev känslan bättre och bättre under programmet så i sista piaffen på medellinjen satt jag bara och log ? Vi kände oss nog väldans nöjda med vår insatts båda två när vi skrittade ut från banan. Resultatet blev 62,6% och slutade 4:a i klassen- första utanför placering.

20160814_080509

Så från att på fredagen vilja börja med frimärkssamling ser vi nog båda fram mot nästa tävling!

Under helgen hann jag även se lite hoppning när eleverna Alexandra Henriksson och Therese Larsson red sina starter i 120 cm. Alexandra gjorde en jättefin runda med ett nerslag och Therese red väl avstämt och balanserat och var felfri och blev placerad – dressyrfröken är stolt över er! ?

Till sist hatten av och stooort grattis till Hammarö RF som enda värmländslag på Lag-SM lyckade ta sig till final ? Idag gäller det och jag håller alla tummar och tår för en fin färg på rosetten!!!