Uppdatering sen sist…

Nu var det länge sedan sist och mycket har hänt, så mycket att uppdateringarna här inte riktigt hunnits med.

När jag och Soraya tvingades bryta sista tävlingen då hon inte kändes ok åkte vi efter helgen till min veterinär Maria-Terese Engell i Norge för att kolla upp Rajjan. Då upptäcktes en hälta på det benet hon blivit svullen i så Soraya behandlades i bakhasen (första behandlingen på hennes 16 år får man ändå anse helt lovlig ?) Hon har efter detta (försökts) skrittats för hand, dock ofta med blandade skutt, piff, puff och småhopp… Vid gårdagens återbesök fick vi OK-stämpel på rumpan att börja sätta igång igen (och hålla i sig) ?

Soraya fick stå och titta på duktiga ekipage från de nya uteboxarna i Maria-Terese ridhus då jag passade på att ha några träningar när vi ändå skulle dit igår ☺

Denna ofrivilliga paus har dock satt igång lite funderingar hos mig då jag ju alltid sagt att Soraya ska få föl den dagen hon går i pension! Tanken har slagit mig om den dagen kommit eller om vi ska tävla något år till???! Det är ju inte lättare att betäcka desto längre man väntar och man kan ju hålla igång ridningen ändå samtidigt skulle ju detta innebära att tävlingskarriären är över. Många tankar som jag vänder och vrider på och man vet ju inte ens om det vill ta sig bara för man provar! OM jag betäcker henne lutar det åt att Helgstrands Franklin får bli hennes date- vad tror ni om det?

Sommarens flirt Franklin?! ?

Milla som gått som en klocka den senaste tiden har dragit på sig en liten seg förkylning så något treårstest blev det inte för hennes del. Dock börjar hon bli bättre så vi hinner nog trimma lite till innan sommarlovet börjar för hennes del. Jag tycker så himla mycket om den här tjejen- hon är så modig och ödmjuk på en och samma gång och tar alla våra äventyr med ro. Att hon dessutom ger en jättefin känsla från ryggen gör ju inte saken sämre ?

Luca jobbar på som förut och har hunnit med en minidressyr med Annie på ryggen och kom hem med rosetter. ”Lill-Elin” Westh har kommit tillbaks efter vinterns skidsattsning och lotsar honom proffsigt vidare i hopputbildningen parallellt med vår eviga ponnyryttare Elin Dahlström som ansvarar över dressyrutbildningen. Jag kan inte nog säga hur tacksam jag är över att vi har er två som trimmar vår busponny de dagar vi inte hinner med honom- ni gör båda ett fantastiskt fint jobb! ❤

Annie och Luca (efter ett onödigt spännande ärevarv) ??

En sak som händer på gården är att det ÄNTLIGEN börjar växa fram en ridbana!!! Helt ofattbart och otroligt skönt att framöver kunna rida och ha en del träningar hemifrån samt att barnen kan rida när de vill även om inte mamma eller pappa har tid just då. Dock behöver vi tips på hur man kan lösa staketfrågan då det är mycket sten i marken runt banan, tanken att gräva ner telefonstolpar måste nog ersättas med annan lösning- Förslag mottages tacksamt ?

En ev lösning på staket jag hittat…?!

Parallellt med jobb och allt annat rullar det på med träningar här och var. Dessa kommer fortsätta under sommaren som vanligt och just nu planeras några special-tillfällen för er som vill trimma lite extra- Håll utkik ?

Må väl och var rädda om er ❤