Tränarfortbildning med Lussan och Elisabeth Lundholm

Igår, viagra buy tisdag åkte jag och Soraya till Strömsholm för att vara med och rida och tömköra på fortbildningen för C- och B-tränare i dressyr. Tema för kursen var unghäst till Grand Prix samt tömkörning, sickness när jag var och tränade för Lussan sist tyckte hon det kunde vara kul om vi ville vara med då Soraya jobbas mycket på töm!

Eftersom vi var nyss hemkomna från en tävlingshelg i Falkenberg bestämde vi att vi skulle tömköra på tisdagen. Soraya var lite trött och gjorde inte mer än nödvändigt men skötte sig ändå bra! När hon blir lite svag i sin bjudning tappar hon lätt ryggen och trycker upp nacken, vi fick tips om att prova att sätta tömmarna på annat sätt för att komma åt henne lite bättre! Vi tränade mycket på korta sekvenser med piaff och sedan fram i trav för att bibehålla frammåtbjudningen i piaffen, detta kan ibland även vara lite svårt när jag rider då det kan vara svårt att gå ur piaffen när JAG vill…

2015-10-21 15.49.06

Sån här färg får man visst efter ett svettigt pass tömkörning…

På tisdagskvällen var det middag på Knytpunkten= Jättegott och jättetrevligt!!! Snälla Eva Lundin hade lånat ut hela sitt hus till Värmlands/ Dalamaffian, tack Anki, Leena, Nina, Nicole och Ingela för trevligt sällskap och många skratt!

På Onsdagen var jag och Rajjan först ut, vi började med ett ridpass (Läs: sitspass!!!) Soraya kändes piggare än igår och fokus las på att jag skulle hitta rätt posistion i sadeln och släppa ner benen, först provade Lussan att binda fast mina stigbyglar och sedan fick jag prova rida utan dessa. Resulatat blev nöjd häst och ömma höfter hos ryttaren… Här ska hem och tränas!!! Passet avslutades med att vi sadlade av och Lussan arbetade Soraya på töm. Idag satte hon tömmarna på ett annat sätt och det gjorde att hon orkade komma åt Soraya ett snäpp till. Hon visade hur vi kan arbeta vidare och gav oss många bra tips- KUL!

Screenshot_2015-10-21-15-01-12

Soraya motionerar Lussan…

Det har varit några intensiva dagar på sistone men oj så roliga, extra kul att träffa ”gamla” vänner och stifta bekantskap med nya! Nu ska Soraya få resten av veckan ledigt och bara gå i hagen och skrota sen kör vi igen!