Häftstift och tunga bröst…

Igår åkte jag, Soraya och Carina Boåsen och hennes Diva över norska gränsen till veterinären och sitsforskaren Maria-Terese Engell och hennes fina anläggning. Som ni kanske läst om var vi till henne för dryga månaden sen och fick en genomgång och läxor på vår kroppsållning och liksidighet UTAN häst…

2015-11-07 20.32.50

Förutom goda sitstips bjöds vi även på vidunderlig utsikt från det nybyggda ridhuset

Igår vad det dax för ”läxförhör” och genomgång av sits till häst!

2015-11-07 20.45.01

Carina får sitsinstruktioner!

Carina och Diva var först ut. Passet var upplagt så att man red som vanligt och Maria-Terese bara fokuserade på hur man använde sin kropp i de rörelser man red. Jättekul och lärorikt att stå bredvid när Maria-Terese med små enkla övningar fick Diva att komma bättre under sig med bakbenen och växa upp i fronten genom att bara be Carina ändra sitt bäcken.

Screenshot_2015-11-07-20-40-06

Jag och Soraya försöker få alla kroppsdelar på rätt plats…

Efter Carina var det min och Sorayas tur. Jag arbetade med lite piaff-övergångar och galoppslutor m.m. Jag fick i uppgift att rotera mitt bäcken (som om det låg ett häftstift på framvalvet) samtidigt som jag inte fick tippa bak med axlarna eller höja bröstet SAMTIDIGT som jag skulle sänka mitt vänstra öra och släppa ner benen… Hjärngympa och simultanträning deluxe men när jag lyckades hitta rätt position i rätt ögonblick kände jag stor skillnad och fick Soraya kvickare under mig och genast blev det stor skillnad i piaffövergångarna och luften i piruetterna! Jättesvårt men jättekul!!!

20151106_123330

Publiken Vanja, Julia och Annie (och Vanjas som vanligt välfyllda fika-korg)

Här ska hem och tränas och se upp nu alla elever, nu har jag nya verktyg och ”häftstift” med mig hem… ?