Lussanträning

Idag har jag och Soraya och Julia Högman varit på träningsresa till Strömsholm. Där höll Lussan träningar idag och jag hade fått möjligheten att vara med!

Vi var framme i ganska god tid så Soraya fick vila benen efter resan så jag och Julia hann sitta och titta lite på de andra som tränade. Det är så himla nyttigt att sitta i lugn och ro och göra lite analyser av ekipagen och samtidigt få höra erfarna Lussans syn på lösningar!

Redan under uppvärmningen kände jag att Soraya vaknat på sin finaste sida och kändes pigg och mjuk. Vi började att titta på lite slutor, prescription vi har lite lättare att få till dem åt höger men idag fick vi OK-stämpel även på de åt vänster! Sedan gick vi över på arbetet med piruetterna, pill de var också helt ok för dagen. Ett tips jag fick i dem var att tänka att jag skulle gå ur dem när jag hade en fjärdedel kvar av vändningen för att hinna bli klar i tid- det blev kalasbra, generic speciellt när jag lägger dem på medellinjen.

Efter lite paus gick vi på arbetet med piff och puff, piaffen har ju Soraya ganska lätt för men passagen har vi jobbigare att få till och hitta energi i. Här fick vi dock till det jättebra genom att rida massa övergångar ökad trav- passage- ökad trav osv. Detta för att ha bra energi i ingången på passagen så jag slipper jaga på i passagen. Avslutningsvis tittade vi på lite bytesserier, de funkade också bra och piloten fick i läxa att sitta mer still i ettorna… (Hoppsan, det hade jag ingen aaaaaning om, eller?!) Tror jag ska binda fast mig eller köpa Konrads kalasklister… Tips mottages tacksamt!
2015-09-17 21.13.24

Både häst, ryttare och tränare var iaf nöjda med passet och vi tackar och bockar för fina verktyg att stoppa ner i verktygslådan som aldrig kan bli för full!

Nu laddar vi för helgens tävling i Opel-cup som går av stapeln på Hammarö ryttarförening! Kom och titta på när Värmlands största dressyrfest på alla nivåer går av stapeln och följ spänningen vem som får åka hem i en ny Opel…