Årsdebuten avklarad!

I fredags åkte jag och Rajjan och sällskapsdamen Sandra Nilsson till Lidköping för årets första tävling.

Egentligen kände jag mig inte redo då vi ju dragits med ett styggt broddtramp i vinter och inte alls hunnit träna så mycket och än mindre ridit de programdelar på de rätta banmåtten som ingår. Lidköpings fina anläggning bjuder dock alltid på supertävling med många ryttarvänner så jag bestämde mig för att åka ändå och ha som mål att ha kul!

Fredagens klass var Int 1B. I den kändes Soraya bitvis riktigt fin men några onödiga missar här och var. Vi satte dock akilleshälen bytena i varje och svårigheterna som piaff, galoppsaxen och andra svårigheter var också helt ok. Resultatet blev 65.3% och vi slutade strax utanför placering.

Efter en efterlängtad sovmorgon med hotellfrukost njöt vi av alla duktiga Lövsta future-ekipage, hjälp vad imponerad man blir av alla dessa unga hästar och ryttare!!! Vi hejjade såklart lite extra på Värmländska Cattis Hjerpe och hennes fina Cerina som gjorde en superfin insatts och nosade på placeringarna- när missarna uteblir kommer ni få fina rosetter framöver ❤

Sedan var det dags för min och Rajjans start i Grand Prix. Hon var riktigt fin på framridningen och goa duktiga ”tävlingskompisen” Märit Olofsson hjälpte oss så känslan blev super! Inne på banan tappade vi dock lite power och tryck när pilotens fokus hammade helt på att hitta rätt väg… Stackars Rajjan undrade nog vad jag höll på med när krumelurer dök upp helt utan förberedelse ? Det var inte mycket som blev enligt planen och jag kände mig mest stressad över att ligga steget efter genom hela programmet! Nåväl, målet med helgen var att ha skoj och det hade vi! Resultatet i GP’n blev blygsamma dryga 60% men Rajjan kändes fräsch och glad och jag hade också kul så målet med helgen är uppfyllt! ?

 

Bild från söndagens Grand Prix. Fofograf: Jessica Andersson

Idag var man tillbaka i vardagen med hökörning och ridning på lilla Milla! Den lilla fröken gör mig så lycklig så jag vet inte vad som är roligast av att rida henne eller GP på älskade Rajjan… tur jag slipper välja! ??

Milla ❤

Bästa och starkaste hökörargänget idag ?

Till sist, TACK alla som på olika vis ställt upp i helgen för att få allt att fungera när familjen drabbades av sorg och vi tvingades vara på olika ställen både fysiskt och i tankar och hjärta denna helg! ❤